Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 12, 2012

Το νέο iphone 5

Μόλις έχει τελειώσει η παρουσίαση του νέου iphone. Το όνομα αυτού όπως ήταν αναμενόμενο είναι iphone 5 με τα χαρακτηριστικά του να είναι αυτά που είχαν διαρρεύσει καιρό τώρα. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά. Έχουμε να κάνουμε με μια συσκευή με οθονη 4 ιντσών και ανάλυσης 1136x640 στα 326ppi. Το νέο iphone έχει πάχος στα 7,6 χιλιοστά (18% πιο λεπτό από το 4S) ύψος 12,38 εκατοστά (αρκετά ψηλότερο από το 4S) και βάρος 116 γραμμάρια (20% πιο ελαφρύ από το 4S). Ο επεξεργαστής του είναι ο νέος Α6 που σύμφωνα με την apple έχει διπλάσια επεξεργαστική ισχύ και διπλάσια δύναμη στα γραφικά με μικρότερη
μάλιστα κατανάλωση από τον Α5 του 4S. Ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι ο νέος connector της συσκευής, τον οποίο η εταιρία αποκαλεί "lightning" και είναι 80% πιο μικρός από τον κλασσικό 30-πινο dock connector. Όσον αφορά την κάμερα, όσοι περίμεναν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο θα απογοητευθούν. Και πάλι ο αισθητήρας είναι στα 8mp με τα οπτικά ωστόσο να είναι ελαφρώς βελτιωμένα, όπως βελτιωμένη είναι και η σταθεροποίηση εικόνας και σύμφωνα πάντα με την apple, μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες 40% πιο γρήγορα από το 4S. Το iphone 5 υποστηρίζει όπως ήταν αναμενόμενο τα δίκτυα νέας γενιάς 4G LTE. Τέλος η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εμφανίζεται ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με το 4S, με τον χρόνο ομιλίας να φτάνει τις 8 ώρες σε 3G και τον χρόνο αναμονής τις 225 ώρες. Το iphone 5 "φοράει" το ανανεωμένο iOS 6 και διατίθεται σε 2 χρωματικούς τόνους (λευκό με πλάτη από αλουμίνιο σε μεταλλικό τόνο και μαύρο με πλάτη από ανοδιωμένο αλουμίνιο σε σκούρο τόνο) με τις διαθέσιμες χωρητικότητες να είναι 16, 32 και 64 gb στις τιμές που πωλείται τώρα το 4S.

1 σχόλιο:

thanos s. είπε...

Σύμφωνα με την apple, όσες εφαρμογές του app store δεν είναι ενημερωμένες για να υποστηρίζουν την καινούρια ανάλυση της οθόνης, θα τρέχουν κεντραρισμένες στην οθόνη του iphone 5 προσθέτοντας μαύρα περιθώρια πάνω και κάτω.